Sinterklaas Purmerend Hoorwiekloptdaar

Sinterklaas stelt zich voor

Hier onder lees je alles over het avontuur van Sinterklaas en de Pieten. Ze vertellen er graag over.

Beste vrienden,

Cyber Piet heeft mij gevraagd om een bericht te schrijven om me aan jullie voor te stellen. Ik moest stiekem lachen, want eigenlijk kennen jullie mij allemaal al heel goed. Er is zelfs een liedje over mij geschreven: “Sinterklaas, wie kent hem niet?”

Toch ga ik mijn best doen om jullie een beetje meer over mezelf te vertellen. Misschien vinden jullie het leuk om te weten wat ik zoal doe, waar ik van hou en welk eten ik lekker vind. We zien elkaar namelijk maar een paar weken per jaar, en ik kan me voorstellen dat jullie nieuwsgierig zijn naar wat ik de rest van het jaar doe.

Laten we teruggaan naar het begin van het jaar. Voor de meesten begint het jaar in januari, maar voor mij begint het eigenlijk direct na de grote vakantie. Dan beginnen de spanningen te stijgen voor mijn grote reis naar Nederland. Zijn de stoomboot en mijn slaapkamer aan boord tot in de puntjes verzorgd? En niet te vergeten, hebben we genoeg kolen voor het vuur van de stoomboot? Deze zorgen zijn eigenlijk onnodig, omdat mijn Pieten dit allemaal goed regelen.

Tijdens de reis probeer ik zoveel mogelijk te ontspannen, voordat de drukke maar vooral leuke periode in Nederland begint. Over die periode in Nederland zal ik natuurlijk niet schrijven, omdat jullie dat allemaal persoonlijk meemaken op tv, school, in clubgebouwen, sportverenigingen, op straat en misschien zelfs op het werk van jullie ouders, opa’s, oma’s of verzorgers. En natuurlijk thuis tijdens pakjesavond.

In ieder geval ben ik tot en met 5 december overal waar jullie maar willen. Vaak krijg ik de vraag wanneer ik precies in Nederland aankom, en soms hoor ik mensen zeggen: “Sinterklaas, het lijkt wel alsof u elk jaar vroeger komt.” Dus ik zal jullie nu precies vertellen hoe dat zit.

Ik weet dat jullie op 11 november samen langs de deuren gaan om Sint-Maartenliedjes te zingen en snoep op te halen. Voor die tijd is het volgens mij niet nodig om jullie al te veel pepernoten, taaitaai en speculaas te geven. Daarom hebben we besloten om direct het weekend na 11 november Nederland te verblijden met onze aanwezigheid. Hierdoor kan het voorkomen dat we soms een week langer in Nederland zijn, maar daar kunnen jullie zelf meer informatie over vinden.

Na pakjesavond op 5 december vertrek ik weer uit Nederland, maar dit keer veel rustiger dan mijn aankomst. Dan vaar ik rustig terug naar mijn paleis in Spanje. Daar heb ik de tijd om alles te laten bezinken. Ik houd het grote boek bij, vul namen en leeftijden in voor het nieuwe jaar. En als ik daarmee klaar ben, geniet ik van het warme weer in Spanje.

De rest van het jaar lees ik wat, af en toe ontspan ik met mijn voeten in een voetenbadje, en als het heel warm is, neem ik graag een verfrissende duik in het zwembad. Ik hoop dat jullie nu een beter idee hebben van wat ik zoal doe. Als jullie nog meer willen weten, kunnen jullie me altijd vragen stellen.

Liefs,
Sinterklaas

Het leukste feest van Purmerend

Hier boek je de echte Sint

Sint en zijn Pieten bij jou op bezoek in Purmerend is heel eenvoudig. Vul onderaan deze pagina het contact formulier in en we nemen snel contact met je op. Wees wel op tijd, want de agenda zit steeds sneller vol.

Sint Huisbezoek Purmerend HoorWieKloptDaar

Enthousiast geworden?

Wacht dan niet langer en vul het formulier hieronder in. Dan nemen we snel contact met je op!