Lachpiet Hoorwiekloptdaar Sinterklaas Purmerend

Lachpiet stelt zich voor

Hier onder lees je alles over het avontuur van Sinterklaas en de Pieten. Ze vertellen er graag over.

Hoi allemaal,

Natuurlijk kan ik niet ontbreken in het team van Hoor wie klopt daar. Dus ook een kort verhaaltje van mijn kant.

Natuurlijk heb ik een “gewone” naam. Doordat ik bij het minste geringste in de lach schiet, veranderde mijn naam al snel naar Lachpiet. Ik schiet al in de lag als Sinterklaas zijn rechterhandschoen aan zijn linkerhand doet of andersom.

Zelfs als hij zijn handschoenen wel goed aantrekt rollen de tranen over mijn wangen. Hierdoor noemt iedereen mij Lachpiet. Mijn echte naam wordt niet eens meer gebruikt. Er zijn zelfs Pieten die denken dat Lachpiet mijn echte naam is, hoe leuk is dat. Stiekem moet ik daar best wel om lachen.

Maar goed genoeg gelachen laat ik mijzelf maar eens introduceren, ik hoop vele kinderen te zien dus is het wel zo leuk dat jullie mij een beetje kennen.

Ik ga best al wat jaren mee naar het mooie winderige Nederland en zie daar elk jaar erg naar uit, toch moet ik ook eerlijk zijn en vertellen dat de reis op de pakjesboot mij altijd een beetje nerveus maakt maar dat lach ik dan maar gewoon weg.

Om een beetje rustig te worden drink ik voor vertrek dan graag een kopje speculaasthee. Dat is echt een aanrader. Pak dan stiekem een paar pepernoten uit de kamer van Snoeppiet om gezellig onder het genot van een vers kopje theeeeeee samen met Schaatspiet een spelletje te spelen. Dit kan van alles zijn maar het Sinterklaasmemoryspel heeft toch wel mijn voorkeur. Heel lachwekkend die figuurtjes die op de memorykaartjes staan, echt hilarisch.

Ik zie elk jaar weer uit naar de intocht, al die lachende kinderen doet mij goed, volgens mij zijn er in Nederland ook best veel lachpietjes. En dat is maar goed ook want lachen is gezond. Na zo een drukke dag als de intocht geniet ik ook in de avond dan weer van mijn kop, of pot speculaasthee, heel af en toe neem ik zelfs een kopje tijdens het vullen van de schoen bij jullie thuis. Mocht je dus in de ochtend een beker tegenkomen waaruit gedronken is zet hem dan maar gewoon bij de afwas, dan neem ik de beker gewoon weer mee als ik de volgende keer jullie schoen mag vullen.

Voor dit jaar leek het Sinterklaas leuk om de kleding een beetje te pimpen. Leuk toch, dat Sinterklaas het woord pimpen gebruikt, ik moest er in ieder geval heel erg om lachen. Ik vertelde Sinterklaas dat ik best al heel erg tevreden ben met mijn pak, het ziet er namelijk prachtig uit. Als ik al wat anders zou willen dan zou ik mooie roze of paarse handschoenen willen en een bijpassende maillot. Dat zijn namelijk mijn lievelingskleuren.

Sinterklaas moest er erg om lachen maar zei hij: als jij dat wil dan moet je dat gewoon doen, als ik jou was zou ik er ook nog een mooie grote ring bij doen zei hij met een schaterlach. Hij maakte hier natuurlijk een grapje maar ik zei lachend: dan doe ik dat.

Mochten wij elkaar tegenkomen dit jaar, wil jij dan een leuke mop vertellen? Lijkt mij superlachwekkend. Zo moet ik ook altijd erg lachen als jullie het liedje zingen van: Sinterklaas is jarig, zet hem op de …………. Dit soort liedjes maken het feest alleen maar leuker, gewoon is ook maar zo saai.

Nou dit was volgens mij alles wel een beetje, zie ik jullie in Nederland?  Lijkt mij wel lachen.

Lach-Piet.

Het leukste feest van Purmerend

Hier boek je de echte Sint

Sint en zijn Pieten bij jou op bezoek in Purmerend is heel eenvoudig. Vul onderaan deze pagina het contact formulier in en we nemen snel contact met je op. Wees wel op tijd, want de agenda zit steeds sneller vol.

Sint Huisbezoek Purmerend HoorWieKloptDaar

Enthousiast geworden?

Wacht dan niet langer en vul het formulier hieronder in. Dan nemen we snel contact met je op!