Pakjes piet

Lieve kinderen,

Pakjes pietSinds 2009 mag ik van Sinterklaas samen met de andere pieten eindelijk mee naar Nederland. Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee en ik heb het altijd ontzettend naar mijn zin bij jullie! De fantastische intochten, de sfeervolle huisbezoeken en de gezellige feestjes bij verschillende bedrijven hier in Nederland maken mij altijd weer heel erg vrolijk. Wanneer jullie mij tegenkomen, ben ik dan ook altijd vrolijk! Komen jullie gezellig een praatje met mij maken? Ik vind het altijd erg leuk om te horen wat je allemaal op school leert en wat voor sport je bijvoorbeeld doet. Dan kan ik dat tegen de andere pieten vertellen en dan kunnen wij dat in Spanje misschien ook gaan doen!

Ik wil jullie trouwens graag nog even bedanken. Voordat ik naar Nederland kwam, kon ik namelijk helemaal nog niet zwemmen. De eerste keer op de boot naar Nederland durfde ik bijna niet op het dek te staan. Dat kwam doordat ik heel erg bang voor water was. Veel van jullie hebben mij tijdens de huisbezoeken en bij de verschillende bedrijven leren zwemmen en nu kan ik zo goed zwemmen, dat ik soms wel eens met de zwempiet een aantal baantjes ga trekken in het zwembad. Soms kan ik de zwempiet zelfs bijhouden en gaan wij bijna even snel. Hij zegt wel dat hij sneller kan zwemmen, maar ik denk stiekem toch dat ik ook wel heel snel en goed kan zwemmen. Wat denken jullie?

Verder ben ik gek op inpakken en maak ik altijd mooie pakjes van al jullie cadeautjes! Ik vind het heel leuk om te zien wat voor verschillende soorten cadeautjes er allemaal zijn. Ieder jaar zie ik weer nieuwe dingen voorbij komen. Soms test ik ze stiekem ook al even uit, omdat ik dan veel te nieuwsgierig ben. Sinterklaas noemt mij daarom ook altijd de pakjespiet. Hij maakt daar soms ook nog wel eens gekke grapjes over hoor, maar dat zal je vast wel merken als ik bij jullie op bezoek ben.

Als ik even geen pakjes aan het inpakken ben, dan ben ik samen met de gympiet aan het voetballen, dansen of doen wij samen allemaal gekke trucjes. De gympiet is hier natuurlijk veel beter in dus krijg ik vaak een beetje hulp. Samen met de gympiet speel ik wel eens wedstrijdjes tegen andere pieten, maar wij winnen natuurlijk altijd want ik zit altijd in het team van de gympiet!

Ook ben ik vaak te vinden in de buurt van snoeppiet. Snoeppiet is gek op snoep en snoept eigenlijk de hele dag door. Ik weet dat, doordat ik ook vaak een snoepje krijg van snoeppiet. In het begin vond ze het nog wel moeilijk om te delen, maar nu krijg ik iedere dag wel een snoepje. Samen eten we dan de lekkerste snoepjes die wij kunnen vinden. Vooral chocolade vind ik heeeeel erg lekker! Maar wij moeten natuurlijk niet te veel snoepjes eten, want dan worden we misselijk en dat is niet goed voor ons.

Ik kijk er ontzettend naar uit om weer naar Nederland te komen en te genieten van jullie blije gezichten. Ik ben de dagen alweer aan het aftellen!

Hopelijk tot snel bij de intocht,
Liefs en dikke knuffel van de pakjespiet!